fbpx
Årets Havn 2022

Pressemeddelelse: Nu skal Årets Havn 2023 findes

Den årlige konkurrence, hvor sejlere stemmer på deres favorithavn, er nu skudt i gang. Bag konkurrencen står Danske Tursejlere i samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.

Fra d 15. juni kan sejlere stemme på en havn, de synes, skal nomineres til Årets Havn 2023. Alle danske lystbådehavne er i spil til den eftertragtede titel, som er med til at give den vindende havn en bred markedsføring i sejlerkredse. Der trækkes lod om 5 oppustelige redningsveste blandt de indsendte besvarelser.

For alle sejlere

– I lighed med sidste år kan alle sejlere i Danmark deltage i afstemningen. På den måde bliver konkurrencen udbredt til en meget bred skare af sejlere, der vil kunne bidrage med brugbare informationer om, hvilke forhold der er vigtige for en god oplevelse i havnene. Også i år er Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.dk, med i juryen, der vil bedømme de indkomne forslag. Og så er de selvfølgelig også med til at til at udbrede konkurrencen i hele sejlermiljøet, siger Sune Abelgren Olsen, sekretariatschef i Danske Tursejlere.

Årets skulderklap

Sidste år blev der indført en ny kategori i konkurrencen, nemlig Årets Skulderklap. Det nye initiativ blev taget rigtig godt imod, hvor Brejning Lystbådehavn endte med at løbe med sejren i kategorien. Årets Skulderklap gives til en havn, som måske ikke får tusindvis af besøgende hvert år. Men som alligevel udmærker sig og fortjener den anerkendelse, som Skulderklappet er. Det kan være den lille afsidesliggende ø-havn eller den mindre og hyggelige havn med den fantastiske beliggenhed og service. Det er sejlerne der indstiller kandidater til Skulderklappet, og i sidste ende afgør juryen, hvem der skal løbe med æren.

Flere ideer til havnene

Det er 16. år Danske Tursejlere afholder konkurrencen om Årets Havn. Det er blevet en begivenhed, som mange medlemmer og lystbådehavne har taget til sig. Havnene er glade og stolte af at kunne markedsføre sig med den eftertragtede titel, der udløser både diplom og en kontant præmie på 10.000 kr. til Årets Havn og 5.000 kr. til Årets Skulderklap. Og så giver de inputs, som sejlerne kommer med via konkurrencen, vigtig inspiration til havnene om, hvordan de kan gøre deres egen havn mere attraktiv. Danske Tursejlere har netop udgivet en mini-rapport med brugbar viden til havnene baseret på de over 2000 besvarelser fra afstemningen i 2022. Rapporten kan findes på dansketursejlere.dk og havneguide.dk.

 Afstemningen løber indtil 31. oktober. Dernæst udvælger juryen en vinder, som vanen tro præsenteres på FLID’s Havnemesse d. 29. november.

Sådan udvælges Årets Havn 2023

  • Alle sejlere i hele Danmark kan stemme. Man behøver ikke være medlem af Danske Tursejlere. Der trækkes lod om 5 oppustelige redningsveste blandt de indsendte besvarelser.
  • En jury, bestående af repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk., udpeger ÅRETS HAVN blandt de 5 havne, som har opnået flest stemmer i den indledende afstemning.
  • Derudover udvælger juryen ”ÅRETS SKULDERKLAP”, som uddeles til en havn, som ikke er nået i top-5 under afstemningen, men som alligevel har fortjent et skulderklap. Juryens valg sker på baggrund af de kommentarer, som deltagerne har angivet ved afgivelse af stemmerne.
  • Præmier: Årets Havn: 10.000 kr. Årets Skulderklap: 5.000 kr.

Sådan afgiver sejlerne deres stemme

Årets Havn gennem årene

2008Reersø Havn
2009Dyvig Bådelaug
2010Bogense Marina
2011Agersø Havn
2012Juelsminde Lystbådehavn
2013Hundested Lystbådehavn
2014Ballen Lystbådehavn, Samsø
2015Kerteminde Marina
2016Nyborg Marina
2017Omø Havn
2018Egense Lystbådehavn
2019Marstal Havn
2020Dyvig Bro
2021Marina Minde
2022Juelsminde Lystbådehavn