fbpx skip to Main Content
Bliv medlem i Danske Tursejlere

Er du fritidssejler, kan du melde dig ind i Danske Tursejlere på flere måder:

KLUBMEDLEM M. ANSVARSFORSIKRING
Hvis din bådklub er medlem af Danske Tursejlere, så betaler du kun 395,- kr. i årligt kontingent, inkl. bidrag til den lovpligtige garantifond*, som dækker ansvarsforsikring og alle øvrige medlemsfordele. Vælg ‘Klubmedlem m. ansvarsforsikring’ på indmeldelsesformularen.

MEDLEMSKAB M. ANSVARSFORSIKRING
Som medlem betaler du 445,- kr. i årligt kontingent, inkl. bidrag til den lovpligtige garantifond*. Også her får du ansvarsforsikring og alle øvrige medlemsfordele. Vælg ‘Medlemskab m. ansvarsforsikring’ på indmeldelsesformularen.

MEDLEMSKAB UDEN ANSVARSFORSIKRING
Du modtager vores blad 3-4 gange årligt og betaler 230,- kr. Du har medlemsfordelene, men ikke ansvarsforsikring. Vælg Medlemskab u. ansvarsforsikring på indmeldelsesformularen.

Medlemskabet følger kalenderåret.

*Bidraget til garantifonden er en konsekvens af oprettelsen af ”Garantifonden for uforsikrede eller ukendte fartøjer under 15 meter”, og udgør kr. 50,-.

Efter at Folketinget den 15. maj 2018 har vedtaget den nye lov om lovpligtig ansvarsforsikring for visse fartøjer (L 175) kan der blive opkrævet et farttillæg såfremt fartøjet er omfattet af denne lovgivning. Ud over det almindelige kontingent til Danske Tursejlere, som omfatter vores basis ansvarsforsikring, opkræves der et farttillæg:

 • Farttillæg op til 20 knob: 200,- kr.
 • Farttillæg 21 – 30 knob: 400,- kr.
 • Farttillæg 31 – 45 knob: 800,- kr.

Hos Danske Tursejlere tilbyder vi flere formater af en ansvarsforsikring til din båd. Vores ansvarsforsikring er som udgangspunkt inkluderet i medlemskabet og koster fra 395 kr. årligt.

En ansvarsforsikring er et lovkrav for visse typer af både. Den sikrer og dækker dig som bådejer, hvis du bliver erstatningsansvarlig for personskader eller ting i henhold til Sølovens regler.

Find svar på følgende på siden her:

 1. Lovpligtig bådforsikring
 2. Forsikringspakker
 3. Sådan tilmelder du dig
 4. Hvad koster en ansvarsforsikring
 5. Fordele ved en forsikring hos os

Vi er agent for Søassurancen Danmark og kan derfor tilbyde dig en af Danmarks bedste forsikringer til din speedbåd, sejlbåd, motorbåd eller yacht.

Er du allerede klar til at bestille en forsikring, kan du tilmelde dig her

Bådforsikring

Lovpligtig bådforsikring

Fra den 15. maj 2018 er det blevet lovkrav, at alle speedbåde under 15 meter, vandscootere og lignende fartøjer skal være dækket af en lovpligtig ansvarsforsikring. Det betyder at du skal kunne fremvise et gyldigt forsikringsbevis, samt en kvittering for betaling, som bekræfter, at båden er dækket af en ansvarsforsikring.

Som ejer eller skibsfører er du pålagt et objektivt ansvar for enhver personskade eller ting, uanset om du er årsag til skaden eller ej. Ligesom du kender det fra din bil.

både uden ansvarsforsikring

Sejler du uden en ansvarsforsikring – Er det en god ide?

Uanset hvor god en skipper du er, kan du aldrig være sikker på, at der ikke vil opstå situationer, når du bevæger dig på vandet, hvor en forsikring ville være en god ide.

En ansvarsforsikring til båden er typisk en mindre økonomisk udgift i det samlede budget, men kan være den bedste regning, du har betalt i forbindelse med et bådkøb. Det er også vigtigt at nævne, at flere og flere havne kræver, at du har en ansvarsforsikring, før du kan bruge havnens faciliteter.

ansvarsforsikring hos danske tursejlere pakker

Forsikringspakker

Vi tilbyder tre forskellige pakkevalg, hvoraf to af dem inkluderer en ansvarsforsikring. Detaljerne om disse pakker kan du finde nedenfor. Men i virkeligheden behøver du blot at afgøre, om din sejlklub er en del af Danske Tursejlere.

Tjek din bådklub her

Klubmedlem med ansvarsforsikring
345 kr

Her betaler du kun 345 kr. i årligt kontingent, som inkluderer en ansvarsforsikring og alle øvrige medlemsfordele.

Vælg Klubmedlem m. ansvarsforsikring’ under indmeldelsesformularen.

Medlemskab med ansvarsforsikring
395 kr

Her betaler du kun 395 kr. i årligt kontingent, som inkluderer en ansvarsforsikring og alle øvrige medlemsfordele.

Vælg ‘Medlemskab m. ansvarsforsikring’ under indmeldelsesformularen.

Medlemskab uden ansvarsforsikring
230 kr

Her betaler du kun 230 kr. i årligt kontingent, som inkluderer vores sejlerblad og alle øvrige medlemsfordele.

Vælg ‘Medlemskab u. ansvarsforsikring’ under indmeldelsesformularen.

OBS priserne er uden bidrag til garantifonden og eventuelle farttillæg.

Sådan tilmelder du dig

For at tegne en forsikring og medlemskab hos os, skal du igennem vores korte tilmeldingsformular. Her skal vi bruge lidt information på dig og din båd.

Sådan gør du:

Gå til vores tilmeldingsformular. Vælg den pakke, du ønsker, og udfyld herefter alle informationer og tryk indsend. Indenfor kort tid vil vi verificere din indmeldelse og du vil modtage en medlemspakke med bl.a. medlemskort med posten. Skulle der være spørgsmål fra vores side, tager vi fat i dig på det oplyste telefonnummer.

Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70 21 42 42, hvis du gerne vil klare din tilmelding telefonisk med assistance for os.

ansvarsforsikring båd pris

Ansvarsforsikring båd pris

Vi forstår at prisen er en vigtig parameter, når det kommer til båd-budgettet, da budgettet i forvejen kræver en god buffer til uforudsete udgifter. Derfor tilbyder vi forsikringer til en rimelig pris. Du kan forsikre din båd fra kun 395 kr. om året og som udgangspunkt er forsikringen inkluderet i vores medlemskab.

Du har også muligheden for at supplere med en kaskoforsikring.

Ekstra tillæg

Nedenstående tillæg opkræves ved siden af medlemskabet og forsikringen til Danske Tursejlere.

 • Både, der er omfattet af den kollektive ansvarsforsikring, opkræves et bidrag på kr. 50
 • Kan din båd sejle op til 20 knob, pålægges der et farttilæg på 200 kr. årligt.
 • Kan din båd sejle op til 21-30 knob, pålægges der et farttilæg på 400 kr. årligt.
 • Kan din båd sejle op til 31-45 knob, pålægges der et farttilæg på 800 kr. årligt.

Bidraget er en konsekvens af oprettelsen af ”Garantifonden for uforsikrede eller ukendte fartøjer under 15 meter”. Efter at Folketinget den 15. maj 2018 har vedtaget den nye lov om lovpligtig ansvarsforsikring for visse fartøjer (L 175) kan der blive opkrævet et farttillæg såfremt fartøjet er omfattet af denne lovgivning.

Betal via PBS

Hvis ikke du tilmelder dig PBS betaling, sender vi regningen til dig fysisk via Postnord, og her vil der blive pålagt et opkrævningsgebyr. Som sejlere holder vi af miljøet, og kan derfor kun anbefale, at du sørger for at betalingen er elektronisk, så vi undgår unødvendigt spild af papir.

Dansk: Forsikringsbetingelser for en ansvarsforsikring
Engelsk: Liability insurance for certain foreign pleasure boats

Har du undladt en forsikring?

Hvis dette er tilfældet og uheldet er ude, er der ved folketinget vedtaget en lov om, at der skulle etableres en forsikringsforening, hvor de forsikringsselskaber der tilbyder bådforsikring efter de nye regler skal være medlem. I vort tilfælde er det Lloyds, der repræsenterer Søassurancen og Danske Tursejlere i foreningen.

 

Fordele ved vores forsikring

Med et medlemskab hos os får du ikke blot adgang til alle vores medlemsfordele, men også en fordelagtig forsikring.

 • Dækning ved skade på mennesker eller ting
 • Erstatningsansvar ved vragfjernelse
 • Dækning for personskade: 27.000.000 kr.
 • Dækning for tingskade: 13.500.000 kr.
 • Dækket i Skandinavien, Europa, England og Norge.

Flere spørgsmål

Hvad dækker en ansvarsforsikring på en båd?

Ansvarsforsikringen dækker dit erstatningsansvar, hvis du med dit fartøj i forbindelse med uheld gør skade på andre mennesker eller ting i hht. dansk sølov.

Hvad koster en ansvarsforsikring til en båd?

Vi forstår at prisen er en vigtig parameter, når det kommer til båd-budgettet, da budgettet i forvejen kræver en god buffer til uforudsete udgifter. Derfor tilbyder vi forsikringer til en rimelig pris. Du kan forsikre din båd fra kun 395 kr. om året og som udgangspunkt er forsikringen inkluderet i vores medlemskab.

Kræver min båd en ansvarsforsikring?

Fra den 15. maj 2018 er det blevet lovkrav, at alle speedbåde under 15 meter, vandscootere og lignende fartøjer skal være dækket af en lovpligtig ansvarsforsikring. Det betyder at du skal kunne fremvise et gyldigt forsikringsbevis, som bekræfter, at båden er dækket af en ansvarsforsikring.

Hvordan skifter jeg ansvarsforsikring?

Hvis du er ansvarsforsikret et andet sted og gerne vil forsikres hos Danske Tursejlere, skal du kontakte dit nuværende forsikringsselskab og opsige din forsikring. Herefter kontakter du os med henblik på indmeldelse med ansvarsforsikring.

Hvad er forskellen på en ansvars- og kaskoforsikring?

En ansvarsforsikring dækker personskader og ting i hht. dansk sølov, hvor en kaskoforsikring dækker dit personlige materiel, fx totalskade på eget skib, ved tyveri, brand, grundstødning eller delskader.

Back To Top