skip to Main Content
Sommertogter med Danske Tursejlere

Som medlem af Danske Tursejlere kan du komme med på vores årlige sommertogter. Vi planlægger hvert år nye togter til forskellige destinationer, og togterne foregår som regel både i Danmark og i det nære udland. I 2019 var der således hele 4 forskellige sommertogter af kortere og længere tids varighed. Vi lægger vægt på at der skal være noget til alle, både dem, der kan tage af sted i længere tid og dem, som har begrænset sommerferie. I 2019 arrangerede vi for første gang et sommertogt for sejlerbørnene, og dette var en stor succes.

Tryghed i fællesskabet

Det er ikke nødvendigt at være en erfaren sejler for at komme med på sommertogterne. Det er netop i fællesskabet at togterne har sin styrke, og mange nybegyndere har været med for at prøve kræfter med længere ture. Det giver en tryghed at vide at der er andre lige i nærheden, som er parat med gode råd og en hjælpende hånd, og som du kan følges med i det omfang, du har lyst.

Selve sejladsen er en oplevelse i sig selv. Du kommer vidt og bredt og får set meget forskellig natur og får selvfølgelig afprøvet at sejle under varierende forhold. Nogle togter har budt på kanalsejlads i Sverige, andre kryds over Østersøen. Vejret er selvfølgelig også en vigtig faktor, som gruppen takler undervejs.

Forskellige førerhunde

Hvert sommertogt har en frivillig ’førerhund’, der har planlagt turen på forhånd, i det omfang det er muligt. Førerhunden planlægger sejlruten, aktiviteter og udflugter, men uddelegerer ofte opgaver til deltagerne. Førerhunden står også for kontakt med havnene, der anløbes og meget andet. Der afholdes skippermøder efter behov, hvor næste stræk planlægges og anden vigtig information deles.

Hvor mange fællesaktiviteter, der er på et sommertogt, afhænger meget af førerhunden og mulighederne på ruten. På nogle sommertogter har deltagerne nydt at være fælles om langt de fleste oplevelser og seværdigheder, og på andre togter har deltagerne nogle dage foretrukket at opleve på egen hånd. Dette er endnu en fordel ved sommertogterne – at du kan gå til og fra aktiviteterne, som det passer dig.

Sommertogterne er for alle, både sejl- og motorbåde. Der kan på nogle ruter være krav om f.eks. mastehøjde, men dette vil altid fremgå af turbeskrivelserne.

Herunder kan du se stemningsbilleder fra sommertogterne i 2020.

Back To Top