fbpx

SOMMERTOGTER

Sommertogt

Sommertogter med Danske Tursejlere

Som medlem af Danske Tursejlere kan du gratis komme med på vores årlige sommertogter. Vi planlægger hvert år nye togter til forskellige destinationer, og togterne foregår som regel både i Danmark og i det nære udland. Togterne er for alle, både sejl- og motorbåde, og vi prøver hvert år at skabe forskellige typer af sommertogter, der matcher forskellige ønsker og behov:

Sommertogter for alle – ingen krav eller begrænsninger for deltagelse
Børnetogter – til dig med børn eller børnebørn
Singletogter – til dig, der er alene og mangler enten gaster eller båd

Er du ikke allerede medlem af Danske Tursejlere, kan du blive det her

Sommertogter 2024

Sommertogterne byder på noget for enhver smag. Herunder kan du se de planlagte sommertogter i 2024. Tilmeldingen til årets sommertogter åbner d. 14. marts 2024. Du tilmelder dig via en formular, der bliver tilgængelig herunder d. 14. marts. Har du spørgsmål til togterne, kan du altid ringe til os på 70214242 eller skrive en mail til info@dansketursejlere.dk.

Familietur til Flensborg Fjord og Slien
– UDSOLGT!

Er du til smukke fjorde og hyggeligt samvær, så er denne familietur nok noget for dig. På de 14 dage turen varer, er der lagt op til en skøn buket af oplevelser og aktiviteter, hvor spændende foredrag, guidede ture, kulinariske og musiske oplevelser samt socialt samvær går hånd i hånd.

Dato: 8. juli – 22. juli 2024
Varighed: 14 dage
Mødested: Haderslev Sejlklub
Foreløbig rute: Haderslev, Årøsund, Als Sund, Flensborg Fjord, Slien, Sønderborg
Togtledere:
Ivan Vestergaard og Kjeld Bruun

Århus Bugt og Samsø

Der er ingen tvivl om, at der venter mange varierede oplevelser på denne tur rundt i Aarhus Bugt. Området er et af vores mest naturskønne, hvor vige og halvøer bugter og kringler sig med masser af laguner. Der er lagt op til fællesspisninger, udflugter til lokale seværdigheder og attraktioner efter behov.

Dato: 30. juni – 11. juli 2024
Varighed: 11 dage
Mødested:
Hou Havn
Foreløbig rute:
Hou, Nappedam, Århus, Øer Maritime, Ebeltoft, Langør, Ballen
Togtleder:
Erik Sjerslev Rasmussen

Børnetogt – Roskilde/Isefjord

Sjælland Rundt på indersiden med børnene i fokus. De mange lokaliteter i de to fjorde er oplagt et besøg værd, når turens tema er leg og hygge i børnehøjde. Alle steder er der noget for børn, men selvom det er børnenes tur, så er der selvfølgelig masser af fællesaktiviteter for de voksne også.

Dato: 15. juli – 26. juli 2024
Varighed: 11 dage
Mødested:
Nykøbing Sj.
Foreløbig rute:
Nykøbing Sj., Holbæk, Nordhammer, Kikhavn, Lundby, Roskilde, Frederikssund, Frederiksværk
Togtleder:
Nicolas Munk-Rechnitzer

Singletogt – Øresund
– OBS: Lukket for gaster!

Sidste år arrangerede vi vores første sommertogt for singler, hvilket blev en stor succes. Tag en gast med ombord på din egen båd, eller få plads på en singlesejlers båd. Der lægges op til socialt samvær og fælles aktiviteter, hvor man får tid og lejlighed til at lære hinanden at kende.

Dato: 21. juni – 30. juni 2024
Varighed: 7 dage
Mødested:
Vallensbæk
Foreløbig rute:
Vallensbæk, Malmø, Flakfortet, Helsingborg, Höganäs, Gilleleje, Hven, Vallensbæk
Togtleder:
Søren Julegaard

Singletogt – Limfjorden (30-50 år)

Er du mellem 30 og 50 år? Så tag med på denne tur, der bringer dig rundt til nogle af Limfjordens smukke steder. Her handler det om fællesskab og eventyrlige naturoplevelser. Der bliver rig mulighed for at få tid på vandet og knytte bånd med de andre deltagere.

Dato: 12. august – 22. august 2024
Varighed: 10 dage
Mødested:
Glyngøre
Foreløbig rute:
Glyngøre, Fur, Løgstør, Thisted, Dragstrup Vig (for svaj), Tambohus, Venø, Harrevig, Glyngøre
Togtleder:
Gregers H. Hansen

Tilmeld dig et sommertogt her

Kontakt sekretariatet via nedenstående formular for at anmode om en plads på et af årets togter. Bemærk, at du først er tilmeldt et togt, når du har fået en bekræftelse fra sekretariatet på mail. Bemærk – tilmeldingen åbner d. 14. marts 2024.

Tryghed i fællesskabet

Det er ikke nødvendigt at være en erfaren sejler for at komme med på sommertogterne. Det er netop i fællesskabet at togterne har sin styrke, og mange nybegyndere har været med for at prøve kræfter med længere ture. Det giver en tryghed at vide at der er andre lige i nærheden, som er parat med gode råd og en hjælpende hånd, og som du kan følges med i det omfang, du har lyst.

Selve sejladsen er en oplevelse i sig selv. Du kommer vidt og bredt og får set meget forskellig natur og får selvfølgelig afprøvet at sejle under varierende forhold. Nogle togter har budt på kanalsejlads i Sverige, andre kryds over Østersøen. Vejret er selvfølgelig også en vigtig faktor, som gruppen takler undervejs.

Forskellige togtledere

Hvert sommertogt har en frivillig togtleder, der har planlagt turen på forhånd, i det omfang det er muligt. Togtlederen planlægger sejlruten, aktiviteter og udflugter, men uddelegerer ofte opgaver til deltagerne. Togtlederen står også for kontakt med havnene, der anløbes, og meget andet. Der afholdes skippermøder efter behov, hvor næste stræk planlægges og anden vigtig information deles.

Hvor mange fællesaktiviteter, der er på et sommertogt, afhænger meget af togtlederen og mulighederne på ruten. På nogle sommertogter har deltagerne nydt at være fælles om langt de fleste oplevelser og seværdigheder, og på andre togter har deltagerne nogle dage foretrukket at opleve på egen hånd. Dette er endnu en fordel ved sommertogterne – at du kan gå til og fra aktiviteterne, som det passer dig.

Specielt om singletogter

I 2023 arrangerede vi vores første singletogt i samarbejde med sejlerdating.dk, hvilket var en stor succes, og noget, som single sejlere længe havde efterlyst. Mange enlige sejlere har båden, men mangler gasterne, mens andre mangler båden. Derfor er dette det eneste af vores sommertogter, hvor du ikke nødvendigvis behøver en båd for at være med. Når du tilmelder dig, oplyser du hvorvidt du har egen båd og har plads til gaster, eller om du mangler en plads ombord på en båd. Har du egen båd, er det et krav at gaster kan få en lukket kahyt. Sekretariatet sammensætter herefter gaster og både omhyggeligt. På disse ture er det fællesskabet, der er i centrum, og hvis kærligheden indfinder sig er det blot et plus, men ikke formålet med togterne.

Bliv togtleder

Kunne du tænke dig at prøve rollen som togtleder og gøre en stor forskel ved at gå forrest og inspirere andre sejlere til spændende eventyr på vandet? Og har du en idé om, hvor din tur kunne gå hen, så skriv gerne til os på info@dansketursejlere.dk eller ring på 70214242.

Herunder kan du se stemningsbilleder fra sommertogterne gennem årene.