fbpx

Årets Havn

Årets Havn 2023

Har du haft en dejlig oplevelse i havnen i løbet af året? Er der en havn, du særligt vil fremhæve for sin beliggenhed, service, miljø, stemning, børnevenlighed eller andet positivt? Så vær med i Danske Tursejleres konkurrence om at kåre Årets Havn. Du deltager samtidig i konkurrencen om en lækker oppustelig redningsvest. Bag konkurrencen står Danske Tursejlere i samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.

De danske sejlere bruger masser af tid i både deres egen og andre havne. De fleste har prøvet at besøge en havn, som bare var en ekstra god oplevelse, én der giver genklang i mange år frem i tiden.

Én af vores mange mærkesager er netop udvikling af de danske havne, og vi holder et tæt øje med med, hvad der sker rundt omkring. Udover at være et behageligt og positivt bekendtskab for både gæstesejlere og lokale, er det samtidig en stor fordel for resten af byen, når denne har en attraktiv og veldrevet marina. Derfor har mange af de forgange vindere med stolthed brugt den fornemme titel til markedsføring og promovering af det gode havneliv. Årets Havn er en anerkendelse, som forhåbentlig giver flere sejlere lyst til at komme på besøg.

Afstemningen løber indtil 31. oktober 2024.

Dernæst udvælger juryen en vinder, som vanen tro udråbes på FLIDs Havnemesse i november.

Det er muligt at vinde de ærefulde titler flere gange, hvis deltagerne og juryen vel at mærke mener, at den pågældende havn har gjort sig fortjent til det.

Du kan stemme på Årets Havn 2024 fra maj og indtil d. 31. oktober 2024.

Sådan udvælges Årets Havn

  • Alle sejlere i hele Danmark kan stemme – uanset om man er medlem af Danske Tursejlere eller ej. Der trækkes lod om 5 oppustelige redningsveste påført eget navn blandt de indsendte besvarelser.
  • Man må kun stemme 1 gang.
  • Juryen består af repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.
  • Juryen udpeger ÅRETS HAVN blandt de 5 havne, som har opnået flest stemmer i den indledende afstemning.
  • Derudover udvælger juryen ”ÅRETS SKULDERKLAP”, som er en pris, der uddeles til en havn, som ikke er nået i top-5 under afstemningen, men som alligevel har fortjent et skulderklap. Juryens valg sker på baggrund af de kommentarer, som deltagerne har angivet ved afgivelse af stemmerne.
  • Præmier: Årets Havn: 10.000 kr. Årets Skulderklap: 5.000 kr.

Læs også:

Nu skal Årets Havn 2023 findes

Årets Havn 2022 – minirapport

Årets Havn gennem årene 

2008 – Reersø Havn
2009 – Dyvig Bådelaug
2010 – Bogense Marina
2011 – Agersø Havn
2012 – Juelsminde Lystbådehavn
2013 – Hundested havn
2014 – Ballen Lystbådehavn
2015 – Kerteminde Marina
2016 – Nyborg Marina
2017 – Omø Havn
2018 – Egense Lystbådehavn
2019 – Marstal Havn
2020 – Dyvig Bro
2021 – Marina Minde
2022 – Juelsminde Lystbådehavn
2023 – Lynæs Havn