fbpx

Skal din klub bidrage til affaldsindsamlingen?

Tag skraldet – før det ender i havet.

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Sejlunion der slår et slag for at sejlklubberne engagerer deres medlemmer og andre interesserede i arbejdet med at fjerne affald fra naturen, inden det ender i havet.

Affaldsindsamling på havnen, mellem molerne, langs kysten eller i baglandet har en betydelig positiv effekt på både dyrelivet og naturen og er derfor en meget vigtig opgave.

Du og din klub kan deltage på adskillige måder, alt efter jeres ønske og indstilling. Der er også rig mulighed for at klubberne kan danne et netværk med andre foreninger og gå sammen omkring affaldsindsamlingen.

Her er et udpluk af foreninger og deres indsatser hvor man kan hoppe med ombord i bekæmpelsen af affald i naturen:

DIF og DN

Dansk Idrætsforbund samarbejder med Dansk Naturfredningsforening om at afholde affaldsindsamling i perioden 8. – 14. april 2024. Opret jeres indsamling her inden den 18. marts 2024, modtag grej til indsamling og deltag i indsamlingskonkurrencen.

Læs mere her

Havmiljøvogter

Det er oplagt at deltage i Havmiljøvogter affaldsindsamling, der løber over hele året. I kan afhente havfaldsposer hele 370 steder i landet og modtage en eventboks til et indsamlingsevent i havneområdet og på kysten ud for jeres klub. Der er også mulighed for at indrapportere resultatet af jeres indsamling ved at benytte havmiljøvogternes App.

Her er et eksempel på en guide til, hvordan I selv kan arrangere affaldsindsamling på kysten og i havnen: Guide til oprydning.

Læs mere her

World Ocean Day

Lørdag den 8. juni er det World Ocean Day. Så der er også en mulighed for at deltage i et verdensomspændende arrangement.

Læs mere her

World Clean Up Day

I kan også arrangere affaldsindsamling – både på land og i vand – i forbindelse med den årlige World Clean Up Day 16. september, som understøttes af Plastic Change

Læs mere her