fbpx

Nat i Naturen – oplevelser i mørket med Danske Tursejlere

Med en donation på 100.000 kr. fra Friluftsrådet har Danske Tursejlere fået mulighed for at stable et nyt og spændende projekt på benene med endnu flere blå oplevelser. Men der er her ikke tale om helt ”normale” oplevelser, for med dette projekt inviteres eventyrlystne sejlere nemlig på opdagelse både på og under vandet – om natten!

Natsejlads

Har du nogensinde set en stjernehimmel fra et kulsort skibsdæk? Hvis ja, så ved du hvorfor, at natsejlads kan være en helt ekstraordinær oplevelse. Hvis nej, så har du måske tøvet med at begive dig ud på vandet om natten på grund af usikkerheden om, hvad der venter dig i mørket. Natsejlads er omgivet af megen mystik for mange. Kan man overhovedet se noget som helst? Sejler man ikke nemt ind i noget? osv.

Med dette nye projekt ønsker Danske Tursejlere at afmystificere natsejlads ved at invitere dig med ud på vandet efter mørkets frembrud. I trygge rammer ombord på en hjemmeværnskutter vil en erfaren guide formidle oplevelsen af sejlads om natten med fokus på navigation i mørke, vind og vejr og den omkringliggende natur.

Formålet er at give deltagere en grundlæggende tryghed ved at være på vandet efter mørkets frembrud. For tryghed er selvsagt en afgørende forudsætning for, at man bekymringsløst kan hengive sig til at indtage de mange unikke indtryk, som en nat på vandet kan byde på. På vindstille aftener kan man f.eks. lære at lytte efter marsvin, der kommer op til overfladen for at trække vejret. Fuglelivet er faldet til ro, og store flokke af vandfugle hviler sig på vandet, mens de med hyggelige klukkende lyde sig godnat til hinanden.

Derfor bliver deltagerne bevæbnet med en god lommelygte, en natkikkert og viden om, hvad de skal være opmærksomme på for at opleve dyrelivet på havet og langs kysten om natten.

I samarbejde med lokale sejlklubber vil Danske Tursejlere arrangere 5 natsejladser fordelt i de forskellige landsdele og alle kan være med – uanset sejlererfaring.

Turene afholdes i foråret 2023 og det koster 100 kr. at deltage. Billetter til arrangementerne kan snart købes på Tursejlershoppen.

Kom med under vandet – om natten

Også under overfladen i de danske farvande gemmer der sig en forunderlig verden. En verden af fantastiske væsner og smukke planter, som kun de færreste danskere har set med egne øjne – endnu færre om natten! For mens de fleste mennesker går ro og lægger sig under dynen, vågner en anden verden op til dåd.

I samarbejde med en række lokale klubber giver Danske Tursejlere nu eventyrlystne vandhunde mulighed for at gå på opdagelse under overfladen i trygge rammer om natten.

Med fem guidede snorkelture bliver deltagerne taget med i vandet efter mørkets frembrud. Der snorkles på lavt vand og det kræver ingen særlige færdigheder for at kunne være med. Deltagerne får stillet alt det nødvendige udstyr til rådighed herunder bl.a. våddragt, dykkermaske og lygte. Det eneste, som skal medbringes er derfor kun en smule mod – og en god portion eventyrlyst.

Snorkelturene afholdes i efteråret 2022 og det koster 50 kr. at deltage. Billetter til arrangementerne kan købes på Tursejlershoppen.

Med de nattelige aktiviteter håber Danske Tursejlere på at inspirere danskerne til endnu flere blå oplevelser. Samtidig håber vi på at give sejlklubber landet over mod på at arrangere lignende aktiviteter i fremtiden.