fbpx
Hvorfor er en kaskoforsikring en fordel

Hvorfor er en kaskoforsikring en fordel

For sejlere er en kaskoforsikring afgørende for at sikre, at de er dækket i tilfælde af skader på deres båd.

Mens en ansvarsforsikring dækker skader på andres både og personskade, går kaskoforsikringen længere og dækker skader på din egen båd.

Risikoen ved manglende dækning

Uheld kan ske når som helst og hvor som helst. Sejlads er ingen undtagelse. Forestil dig, at din båd bliver beskadiget i en brand, tyveri eller ved et sammenstød.

Hvis du ikke har en kaskoforsikring, kan det have store økonomiske konsekvenser, når du skal betale for reparationer eller endda erstatte hele båden.

Dette kan tage år at betale tilbage, og det vil være dig som bådejer, som står med alle udgifterne.

Forsikringsselskabet står ved din side

Har du en kaskoforsikring, vil forsikringsselskaberne være langt mere tilbøjelige til at tage alle eventuelle kampe for dig. Specielt ved eventuelle skadesager. De vil hjælpe med hele skades processen og indhente den bedst mulige erstatning. Med andre ord vil det blive en mindre stressende proces for dig. Har man først stået med en skade uden et selskab, forstår man virkelig værdien.

Hos Danske Tursejlere får du din ansvarsforsikring sammen med et medlemskab, og dermed også et hav af medlemsrabatter og fordele.

Forstå din dækning

En kaskoforsikring er til for at dække skader på din båd i forbindelse med ulykke, tyveri eller anden form for skade. Men den dækker ikke skader, der sker på grund af din egen misligholdelse eller hvis du ikke følger de regler, der er fastsat af forsikringsselskabet.

Eksempler hvor en kaskoforsikring gør en forskel:

  1. Tyveri: Du vender tilbage til havnen og opdager at din båd er blevet stjålet.
  2. Kollision: Under sejlads kommer du i kontakt med en anden båd eller et undersøisk objekt. Uheldet resulterer i betydelige skader på din båd.
  3. Brand: Din båd udbrænder pga. lynnedslag, brand på nabobåden eller en elektrisk kortslutning, der ikke kunne være undgået på trods af korrekt vedligehold. 
  4. Forlis: Din båd synker i havnen eller til havs pga. f.eks. grundstødning.

Den langsigtede investering

Den årlige udgift til en kaskoforsikring skal lægges oveni ansvarsforsikringen. Det er op til dig som bådejer at vurdere om du vil betale for den sikkerhed og den tryghed, forsikringerne giver, eller om du vil undlade forsikringen.

Men skulle uheldet være ude, er det ærgerligt at være uden forsikring.

Hvad siger din bank?

Hvis du optager et bådlån for at finansiere dit køb, kan banken kræve, at du tegner en kaskoforsikring for at beskytte lånebeløbet. Dette gør banken for at sikre at de kan få deres penge tilbage, hvis der skulle ske noget med båden.

Dette er individuelt for dig og den bank, du søger lånoptagelse hos. Sørg derfor at diskutere disse krav med din bankrådgiver.

Er forsikringen nødvendig for at få en havneplads?

Mange havne kræver at du har en ansvarsforsikring, der dækker skade, du måtte forårsage på andre både i havnen. Det er sjældent at havnen kræver en kaskoforsikring også, dog kan du komme ud for at visse ting, som f.eks. vragfjernelse skal være dækket. Dette er noget, du bør undersøge med den pågældende havn, før du lejer en plads.

Den billigste er ikke nødvendigvis den bedste

Når du ser dig om efter en forsikring, bør du have langt mere fokus på hvordan du er dækket, fremfor prisen. Sådan er det egentlig generelt med forsikringer.

Sammenlign derfor priser og dækning, så du dels tvinger dig selv til at forstå markedet og produktet. Men også for at sikre at du får den bedste forsikring.

Husk, at den billigste ikke altid er den bedste.

Hvad skal du så vælge?

Det er helt op til dig. Men vi vil næsten altid anbefale en kaskoforsikring. Her får du en all-inclusive løsning, og på den måde kan du fjerne en del bekymringer og have fokus på det sjove ved at have båd.

Dette skal du holde op imod bådens egentlige værdi. Det er klart, at hvis din båd ikke overstiger 50.000 kr. i samlet værdi, kan det måske være mere fordelagtigt med en helt standard ansvarsforsikring.

Lad os hjælpe dig med at belyse dit behov.