fbpx

Historisk medlemstilgang for Danske Tursejlere

Pressemeddelelse: Danske Tursejlere præsenterede til lørdagens generalforsamling en rekordstor medlemstilgang i det forgangne år. Silkeborg Motorbådklub dannede de naturskønne rammer for årets generalforsamling, hvor veloplagte medlemmer mødte op for at tage temperaturen på organisationen, og for at byde den nye bestyrelse velkommen.

Et voksende sejlerfællesskab

Fra talerstolen kunne formand Leif Nielsen berette, at hele 3.665 nye medlemmer blev budt velkommen ombord hos Danske Tursejlere i 2023. Heraf blev de ca. 1.300 medlemmer indmeldt i forbindelse med fusionen med Danmarks Fritidssejler Union, som blev realiseret pr. 1. juni 2023. Med en afgang på godt 1.900 medlemmer, har Danske Tursejlere i 2023 en nettovækst på rundt regnet 1750 medlemmer, hvilket samlet set bringer foreningen op på de godt 15.200 medlemmer og 304 klubber.

Mens fusionen har været en væsentlig faktor i den flotte medlemstilgang, har en årelang indsats for at skabe et spændende og varieret katalog af tilbud til tur og fritidssejlerne også båret frugt. Det er vi stolte af.” – Udtaler formand, Leif Nielsen.


Solidt økonomisk fundament

Udover den pæne medlemsfremgang kunne sekretariatschef, Sune Abelgren Olsen, på generalforsamlingen præsentere et overskud i 2023 på 135.848 kr.

”Vi er ikke sat i verden for at tjene penge, men for at sikre de bedst mulige forhold og skabe aktiviteter til glæde for vores medlemmer og det øvrige sejlerdanmark. Derfor er vi særligt stolte over det høje aktivitetsniveau, som vi har præsteret inden for rammerne af budgettet.” – udtaler Sune Abelgren Olsen, Danske Tursejlere.

2023 bød for Danske Tursejlere på en række udsolgte foredrag, kurser, natsejladser og sommertogter. Når man dertil lægger den politiske indsats samt de øvrige medlemsfordele, som medlemsmagasinet Tursejleren, turbøjerne, medlemsrabatter, gode forsikringsløsninger og meget mere, er det nærliggende at konkludere, at Danske Tursejlere har formået at skabe et attraktivt og populært fællesskab for alle danske tur- og fritidssejlere.

Vi ser nu fremad og er klar til et 2024, der byder på endnu flere aktiviteter og spændende nye tiltag, som f.eks. skærgårdsworkshops og test af nyt vedligeholdelsesfrit turbøje-system, der giver medlemmerne mulighed for at nyde et ophold ved bøjerne året rundt.” – udtaler formand for Danske Tursejlere, Leif Nielsen.

En ”fredelig” omgang

På generalforsamlingen skulle der vælges fire bestyrelsesmedlemmer, hvor valget blev afviklet som fredsvalg. Den efterfølgende konstituering bød heller ikke på overraskelser, hvormed Danske Tursejleres bestyrelse anno 2024 ser ud som følger:

  • Palle Søby – Odense (genvalgt)
  • Karsten Kristiansen – Mørke (genvalgt)
  • Ebba Glückstadt – Herfølge (genvalgt)
  • Nicolas Munk-Rechnitzer – Aarhus (nyvalgt)
  • Søren Juul-Nerenst – Gørlev
  • Henning Jensen – Skælskør
  • Leif Nielsen – Odense (ikke på valg)

Suppleanter

  • Rasmus Lausten – Svendborg
  • Dan Cort Jørgensen – Aars

På foto ses fra venstre; Henning Jensen, Søren Juul-Nerenst, Ebba Glückstadt, Karsten Kristiansen, Nicolas Munk-Rechnitzer og Leif Nielsen. Ikke afbilledet er Palle Søby, Rasmus Lausten og Dan Cort Jørgensen