fbpx

FORSIKRINGSTJEK FØR SÆSONSTART

HVORNÅR HAR DU SIDST TJEKKET DINE FORSIKRINGSBETINGELSER? OG HAR DU STYR PÅ FORSKELLEN MELLEM EN ANSVARSFORSIKRING OG EN KASKOFORSIKRING.

Der er trehovedregler for, hvornår en given forsikring dækker en skade:

  • Har du en ansvarsforsikring, er du kun dækket i forhold til skader, du forvolder på tredjemand.
  • Har du både en ansvars- og kaskoforsikring, er din båd også beskyttet i langt de fleste tilfælde for skader, som du forvolder på tredjemand samt for skader på din egen båd.
  • Har du ingen forsikring, skal du selv kunne betale alle de skader, du påfører andre eller får, med mindre en anden har været skyld i dine skader.

KASKO ER DET SIKRE

Har du som bådejer ikke en kaskoforsikring, skal du selv betale for udbedring af skaderne på din båd, som måske er påført af andre. Hvis du har en kaskoforsikring, vil dit forsikringsselskab betale for skaderne i første omgang (minus din selvrisiko) og efterfølgende evt. søge regres mod modparten, hvis en anden har været skyld i skaderne, hvorefter du ville få din selvrisiko refunderet.

Vil du sikre dig at få skader betalt eller ikke selv at skulle føre en retssag mod en skadevolder, er Danske Tursejleres bedste råd, at du tegner en kaskoforsikring.

Husk at dit medlemskab af Danske Tursejlere omfatter mulighed for råd og vejledning om dine forsikringer, som du naturligvis også kan tegne gennem foreningen. Kontakt sekretariatet på info@dansketursejlere.dk eller ring 70214242.

Læs om vores forsikringer her

Denne artikel er fra Tursejleren 2023 – 2. udgave.