fbpx

Ankerliv – foredrag med Thomas Veber

Ankerlivet behøver ikke at erstatte havnelivet, men en nat for svaj i ny og næ kan give helt nye oplevelser med båden. Eventyr! Det kræver selvfølgelig, at du kan sove trygt om natten. Du skal vide, at ankeret ikke pludselig slipper.

Hvis du vil langturssejle, er det et must at lære at ankre. Men du snyder dig selv for mange sejleroplevelser ved ikke at gøre det herhjemme også. Du vil nemlig ikke kun lære hvordan du ankrer sikkert, men også opleve hvor mange eventyr der findes, hvis du engang imellem smider krogen. Med foredraget får du sort bælte i ankring! På aftenen lærer du hvordan du:

● Vælger det rette anker
● Finder den ideelle ankerplads
● Får ankeret til at sidde fast
● Sikrer at du kan få ankeret op igen
● Ankrer i bugte med mange både
● Skærgårdsankrer i Sverige og Norge
● Sover trygt om natten på en opankret båd

Dato og sted:
9. april, Kongelig Dansk Yachtklub, Skovshoved – UDSOLGT!!
11. april, Virksund Sejlklub
23. april, Det Røde Pakhus, Skælskør

Maritim Motormagi – foredrag med Thomas Veber

Sig farvel til motorproblemer og red sommerferien!

Pludselig stopper din dieselmotor, og der bliver helt stille omkring dig. Måske overvejer du nu at ringe efter søredningen? Men ofte er det faktisk meget enklere selv at reparere motoren, mens du er på havet. Selvom der ser uoverskueligt ud i motorrummet, så er en dieselmotor utrolig enkel. I langt de fleste tilfælde vil det ikke kun være billigere, men også hurtigere at løse problemet selv, end at ringe efter hjælp.

På foredraget “Maritim Motormagi” vil du ikke lære at skifte toppakning eller justere dyser. Til gengæld vil du lære hvordan du redder sommerferien og får motoren i gang igen, hvis den stopper. Mange problemer kan du nemlig selv løse på mindre end en time, og uden specialværktøj – også selvom du ikke er mekaniker eller tidligere har skruet i en motor. OBS. Foredraget handler om indenbords dieselmotorer, og vejleder dig i simpel vedligehold.

Dato og sted:
3. april, Sejlklubben Neptun Vejle
17. april, Svendborgsund Bryghus, Svendborg – UDSOLGT