fbpx
Er din båd og forsikring klar til efteråret

Er din båd og forsikring klar til efteråret?

Efteråret er en smuk tid at sejle i Danmark, men det kan også være en udfordrende tid for bådejere. Faldende temperaturer, hyppige storme og voldsomme regnskyl kan alle være en potentiel kilde til skader på din båd.

Så hvordan beskytter du bedst din båd i denne periode? Og hjælper din forsikring dig, hvis efteråret/vinteren er hårdere end forventet?

Efterårets vejrlig og potentielle skader

Når efteråret rammer, begynder vejret så småt at blive en udfordring for alle bådejere. Storme, stærk vind og kraftige regnskyl. Alle sammen er forhold som er hårde ved din båd på den ene eller anden måde.

Men hvordan kan du bedst helgardere dig mod disse forhold?

En god bådforsikring

En bådforsikring kan hjælpe dig med at beskytte din båd mod de udfordringer, efteråret kan bringe. Ikke at forsikringen giver din båd et sikkert skjold, men du lander blødt, hvis der skulle ske noget.

Er du forsikret korrekt, er du også forsikret mod tidligere nævnte forhold herunder faldende objekter, tyveri og hærværk.

Hvis du er i tvivl, kan du tjekke din forsikringspolice, her bør alle dine dækninger fremgår. Endnu vigtigere hvad der ikke er dækket. Har du valgt at tegne en kaskoforsikring hos Danske Tursejlere, kan du altid kontakte sekretariatet og få styr på forsikringsspørgsmål.

Er din båd i vandet hele efteråret?

Hvis du vælger at lade din båd være i vandet gennem efteråret, skal du dobbelttjekke, at din forsikring dækker eventuelle skader, der kan opstå i disse måneder. Der kan være masser af scenarier, som gør at dit forsikringsselskab fraskriver sig ansvaret, hvis din båd er i vandet hele året.

Er din båd på land hele vinteren?

Hvis du vælger at tage din båd op af vandet i efteråret og opbevare den på land, vil din forsikring typisk dække skader, der kan opstå under opbevaring. Men dette gælder som udgangspunkt kun hvis du har tegnet en kaskoforsikring. Her skal du dog være opmærksom, for en kaskoforsikring kommer ofte med flere til- og fravalgsprodukter.

At undgå skader i efteråret kræver god forberedelse

Forberedelse er nøglen til at beskytte din båd i efteråret og vinteren. Du bør sørge for at gøre din båd klar til de faldende temperaturer og hyppige regnskyl.

Begynd med at fjerne alle værdigenstande og løse genstande fra båden, da disse kan forårsage skade under kraftige vinterstorme. Sørg for at tømme og rense vandtanken, samt toilet og andre rørsystemer i båden for at forhindre frostskader.

Overvej også at montere et vinter dække, der kan modstå tunge snemængder og stærk vind. Endelig er det vigtigt at opbevare din båd på et tørt og sikkert sted, helst indendørs.

Hvis dette ikke er muligt, skal du sørge for, at din båd er korrekt fastgjort og sikret mod voldsomme vindstød.

Igen er det altid en god ide at få tjekket dine forsikringspapirer, så du kender din dækning.

Er din ansvarsforsikring tilstrækkelig?

Dette er et spørgsmål, som mange mener at have svaret på, men når uheldet rammer, er virkeligheden en helt anden.

En ansvarsforsikring dækker skader, som du eventuelt skulle forårsage på en anden persons båd eller ejendom. Det betyder derfor, at din ansvarsforsikring ikke er tilstrækkelig. Det kræver en anden forsikringsløsning hvis du vil have ro i maven hele vinteren, og her er en kaskoforsikring et godt bud.

Læs vores artikel har du den rigtige ansvarsforsikring

Hos Danske Tursejlere er din båd godt forsikret i vintersæsonen

Danske Tursejlere tilbyder en omfattende kaskoforsikring, der beskytter bådejere mod en række potentielle risici. Vi tilbyder 3 forskellige niveauer i vores kaskoforsikring: guld, sølv og bronze.

Alt afhængig af hvilket niveau du vælger, vil forsikringen dække alt fra skader på båden, materielle skader, hærværk og tyveri. I vores guldpakke vil din bådvogn, telt og stativ også være medforsikret.

Vores kaskoløsninger dækker dog ikke jordskælv og naturforstyrrelser. 

Er det muligt at opgradere din forsikring henover vinteren?

Ja, det er absolut muligt at opgradere din forsikring henover vinteren. Hvis du finder ud af, at din nuværende forsikring ikke dækker alle de potentielle risici, din båd kan stå overfor i løbet af vinteren, kan du tilkøbe ekstra dækninger.

Opsummering

Sammenfattende er det vigtigt at sørge for at din båd er korrekt forsikret henover vinteren, ellers kan det i værste tilfælde ende i flere udgifter.

Hvis du har behov for råd og vejledning er du altid velkommen til at kontakte os.