Menu
DSC 0007 680×380

Hvorfor skal du tage kursus hos Danske Tursejlere?

Selvom du har mange års erfaring som sejler og du selvfølgelig har dit duelighedsbevis eller speedbådskørekort, betyder det jo ikke, at der ikke er mere at lære som sejler.

Fritidssejlads må være lig med eventyr, og hvis du f.eks. vil på opdagelse på kanaler, i udlandet eller det store hav, er der kurser, du skal tage og viden, du skal have.

Måske er det lige netop et kursus, der skal til førend du finder modet til at hoppe ud i noget nyt.

Danske Tursejlere afholder hvert år kurser med det formål at dygtiggøre sejlere, så de bliver gearet til nye forhold og situationer.

Mere specifikt kan du få et Kanalskipperbevis eller et SRC certifikat gennem os.

Kanalskipperbevis CEVNI Certificate of Competence

Med dette kursus får du en masse vigtig viden med dig, når du skal udforske de europæiske kanaler. Og dem er der mange af. Faktisk uhyggeligt mange, hvilket garanterer noget for enhver smag. (Hold i øvrigt lige øje med vores Sommertogter, hvis du vil med på kanal sejlads – link)

Når du sejler på kanaler, er der masser at opleve; hyggelige byer, andre kulturer og smuk natur. Og du møder helt sikkert også andre sejlere fra flere forskellige lande. Men før du og din familie begiver sig afsted, er det vigtigt at du kender reglerne.

Der er nemlig mange ting, man skal have styr på. F.eks. hvordan du kommer igennem sluserne og tager hensyn til andre. Desuden skal du kende de forskellige skilte, du møder på din vej, og hvad de betyder, samt gældende signaler.

Under kurset får du udleveret både en bog og en oversigt over skilte, som du skal have med i din båd, når du sejler på kanaler. På den måde har du det lige ved hånden, så du altid kan tjekke, hvad de betyder.

SRC-certifikat Short Range Certificate

I modsætning til Kanalskipperkurset, der kræver at du har et duelighedsbevis, er der ingen krav for at deltage på kurset i SRC. Til gengæld er det et kursus, man skal have, hvis man ejer eller benytter en maritim VHF radio med DSC (Digital Selective Call). DSC tillader at Lyngby Radio kan kalde dig direkte, som hvis det var en mobiltelefon.

Ligeså snart du bevæger dig et godt stykke væk fra havnen er det relevant at have en VHF radio. Det giver en ekstra sikkerhed, både for dig og andre sejlere på din vej, da du hurtigere og nemmere kan tilkalde hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

Der foreligger ikke noget krav om at fritidsfartøjer skal have en VHF radio, men det anbefales fra alle sider, inklusiv Søfartsstyrelsen. Skal du til udlandet eller længere til havs er det ganske enkelt dumdristigt ikke at sejle med VHF.

Under kurset lærer du alt det, der skal til for at bestå Søfartsstyrelsens prøve, som vi afholder i forlængelse af kurset.

At tage kursus hos Danske Tursejlere

Kurserne afholdes forskellige steder i landet, og dato og sted varierer fra år til år. Du får forplejning under kurset og en erfaren og kyndig underviser. Kurserne plejer at være præget af god stemning og godt fællesskab, hvor man også lærer af hinandens erfaringer og spørgsmål.

Kanalskipperkurset varer en enkelt dag, hvor SRC kurset varer to.

Se de aktuelle kurser her

Forbered dig for at få større succes

For begge kurser gælder det, at det er en god idé at være forberedt. Du får tilsendt materialet et par uger før kurset, så sørg for at du har tid til at læse op på teorien inden du møder på selve kursusdagen. Det giver dig langt større chance for at få et udbytterigt kursus og bestå din prøve, hvis du deltager på SRC kurset .

Hvis du har nogle spørgsmål til kurserne, er du altid velkommen til at ringe til Danske Tursejleres sekretariat på 70 21 42 42.  Det er i øvrigt også på denne måde at du tilmelder dig kurserne.

FacebookInstagramlinkedinYoutubeTwitter