fbpx

Tag børnene med til Limfjorden

Foto og copyright: Destination Limfjorden, Mette Johansen

At sejle med børn og børnebørn er en ekstra oplevelse. Og man konstaterer hurtigt, at hvis de unge gaster har det godt, ja så har resten af besætningen det også. Selve sejlturen kan være skøn – også for børnene. Men afstandene mellem havnene, skal nok ikke være for store. Her er Limfjorden ideel, når man vil give sig selv og børnene en god sejlerferie. For også på land er der noget at tage sig til for store og små. Her er spændende natur, sjove oplevelser, lærerige attraktioner og højt til loftet.

HAVNEHOP OG OPLEVELSER

Tag blandt andet til en af Skandinaviens største vandparker i Glyngøre. Vandparken ligger ca. 50 meter fra Glyngøres kyst, hvor I finder alt fra rutsjebane, hoppepude, trampolin, klatrevæg og balanceredskaber, som kan udfordre selv den mest drevne linedanser. Omkring Glyngøre havn kan I også gå på jagt efter krabber og rejer, hvor Glyngøre Kulturstation har masser af grej til jagten. Og nå ja, så er det også byen, hvor Jonas Vingegaard er bosiddende, så I må også prøve nogle af områdets gode cykelture – måske bliver en af jer den næste Tour vinder!

Er I til mere fart over Limfjorden, så tag turen videre til Struer havn. Her finder I Cable Fun og endnu en flydende vandlegeplads. Her kan ungerne få brændt en masse krudt af i havnebasinnet, mens de voksne kan få et tiltrængt øjeblik ved Kurbad Limfjorden, som har udsigt til vandlegepladsen og Cable Fun. Der er også mange andre gode muligheder på Struer havn, hvor familien blandt andet kan dyste i minigolf og slutte aftenen med middag på et af spisestederne. Hvis en dag på land er tillokkende, så er Struer centrum i gåafstand fra havnen, ellers kan I også lave dagsture til Venø eller Jegindø.

FOR VANDHUNDE

Skal I derimod være tæt på gode badestrande nær havnene, så er Gyldendal havn på Salling, Rønbjerg havn og Hvalpsund Havn nogle oplagte muligheder. Hvalpsund havneområde har fået skabt et havne- og strandområde, hvor den flotte store badebro indhegner et børnevenligt badeområde. Til de ældre børn er der en trampolin på den anden side af badebroen, hvor der kan hoppes direkte i Limfjorden. Når der bliver tid til en lille pause fra badning og sandslotte, kan I smutte forbi ishuset, som har områdets bedste is.

Fotograf: Mette Johansen

På Hvalpsund Havn finder du også en kæmpe legeplads, og så er havnen et godt udgangspunkt til at undersøge Louns Halvøen. Louns Halvøen ligger længst mod syd ved Himmerlands vestkyst. Louns Halvøen er et 420 hektar smukt fredet naturområde, hvor der er 20 km. afmærkede stier langs kystens skrænter, ad høje bakker, dybe dale, skov, sø, hede og strand. Et imponerende stykke natur, der venter på at blive udforsket. Her kan I også lægge vejen forbi Herregården Hessel fra 1800-tallet, der om sommeren forvandles til et levende museum, hvor I kan være med til hverdagens sysler og arbejdet på gården.

AKTIV VED LIMFJORDEN

Er I til andre oplevelser på vand, er Limfjorden altså også velegnet til en tur i kajak. Der er mange steder, hvor I kan leje kajakker, SUP boards og meget mere, hvis I ikke selv lige har det med på ferien. Her kan I komme på mange flotte ture f.eks. rundt om Venø, Fur og Livø, ellers er det også en meget flot tur langs Ertebølle Hoved, hvor I kan se molerskrænterne til vands.

Limfjordslandet har masser af skøn natur langs de mange og lange kyststrækninger, så snør skoen og tag på en kort eller længere vandretur. I kan også tage en dag på cyklen ad de mange cykelstier og afmærkede ruter. Her vil Himmerlandsstien være et oplagt valg, som med sine 79 km går ad en tidligere banestrækning mellem Løgstør og Viborg. Himmerlandsstien er en natur-, gang- og cykelsti, der går gennem varierende og naturskønne landskaber, der veksler mellem bakkede morænelandskaber, heder, fjordnære engområder og store smeltevandsdale. I Limfjordsområdet er der rig mulighed for at være aktiv og for at brænde krudtet af. Så er der nok også ro, når I når til aften.

Denne artikel er fra Tursejleren 2023 – 2. udgave.