Operation Sømærkning

Når nogen spotter en herreløs båd, jolle, kano eller kajak, der flyder rundt på vandet, opstår der en naturlig frygt for, at ejermanden er druknet. Men det er langt fra altid tilfældet. Værnsfælles Forsvarskommando (det tidligere Søværnets Operative Kommando) har i gennemsnit 73 aktioner om året, hvor man ikke kan konstatere en søulykke. Med et simpelt mærkat på vandudstyret kan de unødige eftersøgninger undgås.

Blæsten river indimellem joller, kanoer, kajakker og både løs fra deres fortøjninger, så de driver ud på vandet. Ser man en drivende kano, er den første tanke, om der er sket en ulykke, hvor en person er forsvundet i vandet. Så slår man naturligvis alarm, men den unødige ængstelse og ressourcerne til eftersøgningen kan nemt spares.

– Hvis ejeren sætter vandfaste mærkater på sit vandudstyr med kontaktinformationer, kan man ringe til ham, hvis en tom båd findes drivende på vandet. På den måde kan ejeren hurtigt hjælpe med at bekræfte, at der ikke er sket en ulykke, hvor personer skal eftersøges. Det tager to minutter at skrive sine kontaktinformationer og sætte mærkaten på, og det kan altså spare mange unødige bekymringer og ikke mindst mange ressourcer for samfundet, siger Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd.

Bestil et gratis klistermærke til dit vandudstyrTrygFonden og Værnsfælles Forsvarskommando står bag Operation Sømærkning, som er et gratis, vind- og vandsikkert mærkat med personlige kontaktoplysninger. Mærkatet er gratis og kan bestilles på trygfonden.dk.

Sejlsikkert er et samarbejde mellem TrygFonden og Søsportens Sikkerhedsråd, der skal højne sikkerhedskulturen til søs. Læs mere sikkerhed til søs på sejlsikkert.dk

For yderligere information kontakt
Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd
Tlf. 50 52 92 90

Scroll to Top