Menu
Jesper.petersen.2

En kæk men ukorrekt udtalelse!

“En gave til Fritz og Poul-segmentet” – med denne kække, men ukorrekte, udtalelse optræder socialdemokratiets skattepolitiske ordfører Jesper Petersen i øjeblikket i en række medier.

Jesper Petersens synspunkt er, at regeringens foreslåede afgiftsnedsættelse på kaskoforsikringer til lystbåde er Liberal Alliances gave til Fritz og Poul-segmentet med dyre både i Vedbæk, Skovshoved og Rungsted.

Danske Tursejlere ved, at det er sejlere med ganske almindelig indtægtsmæssig baggrund og sejlere godt oppe i årene, der er de store bidragsydere i forhold til statsafgiften. Derfor er Jesper Petersens udtalelse både misvisende og fordrejet.

Danske Tursejlere har sendt Jesper Petersen og Folketingets øvrige skatteordførere et brev, hvor vi fremfører fakta om kaskoafgiften. Og hvor vi tilbyder at dele vores dokumentation med Socialdemokratiet og andre politiske partier, så de kan træffe beslutninger på baggrund af fakta frem for forestillinger. Læs Danske Tursejleres brev her:

“Kære Jesper Petersen.
I fredagens udgave af Ekstrabladet er du citeret for at: ”Det er Liberal Alliances gave til Fritz og Poul-segmentet med dyre både i Vedbæk, Skovshoved og Rungsted”.

En kæk udtalelse, som Ekstra Bladet og flere andre medier er faldet for og har viderebragt, men som desværre ikke har hold i virkelighedens verden.

I Danske Tursejlere har vi ca. 12.000 fritidssejlere og 225 sejl- og motorbådsklubber som medlemmer. Ifølge vores medlemsregister er den gennemsnitlige værdi af vore medlemmers fritidsbåde omkring kr. 100.000,- pr. båd. Samtidig kan jeg oplyse, at gennemsnitsværdien for de medlemsbåde, der også er kaskoforsikret gennem vores samarbejdspartner Søassurancen Danmark ligger på ca. kr. 220.000,- pr. båd.

Så der er altså langt op til det ”Fritz og Poul-segment”, som du er citeret for.

Det er indiskutabelt, at jo højere en forsikringssum en båd er sat til, jo højere er forsikringspræmien og samtidig forsikringsafgiften. Samtidig vil en afgiftsreduktion teknisk give en større besparelse ved en dyr båd end ved en billig båd.

Men i Danske Tursejlere – og i de maritime kredse – ved vi, at rigtig mange af disse dyre både ikke er forsikret i Danmark men i udlandet. Og at disse bådejere fortsat ikke betaler statsafgiften til den danske stat.

Dermed er ”gaven til Fritz og Poul-segmentet” til at overse. Faktisk er det sejlere med ganske almindelig indtægtsmæssig baggrund og sejlere godt oppe i årene, der er de store bidragsydere i forhold til statsafgiften.

Danske Tursejlere er i besiddelse af dokumentation for disse forhold, som vi meget gerne vil dele med Socialdemokratiet og andre politiske partier, så I har mulighed for at træffe beslutninger på baggrund af fakta frem for forestillinger. En fornuftig lovgivning kan være med til at få afgifter i statskassen, som mange i dag fortsat undgår at betale gennem snedige arrangementer.

Vi tager gerne dialogen!

 

Med sejlerhilsen,
Leif Nielsen (mobil 40 16 30 09)”

FacebookInstagramlinkedinYoutubeTwitter