fbpx

Før du køber

Danske Tursejleres turbøjer

Professionel hjælp

Der er mange fristelser og faldgruber, når du køber – især brugt – båd. Det er en stor hjælp at få en professionel med på banen. Få evt. båden synet og vurderet af en bådkonsulent. Du skal altid tjekke bådens stand, før du betaler. Køber du privat, er du dækket af købelovens almindelige regler. Køber du hos en bådforhandler, er du bedre beskyttet, for her gælder købelovens reklamationsret på to år.

Læs vores artikel 10 gode råd når du køber brugt motorbåd

Gæld i skibsregisteret

Alle både på mere end 20 bruttoregistertons kan registreres i Skibsregisteret, når de belånes. Skibsregisteret fungerer som tinglysningskontor for låntagning i skibe og lystfartøjer, og når et fartøj er registreret her, kan der ikke optages lån i det udenom registeret. Læs mere på Skibsregisteret Søfartsstyrelsen.

Gæld i Personbogen

Alle andre lån i både skal være registreret i Bil- og Personbogen. Her vil lån i mindre fartøjer som f.eks. speedbåde være opført under ejerens navn. Registeret er tilgængeligt for alle, og når du henvender dig, skal du have sælgerens CPR-nummer og eventuelle firma- CVR-nummer for at få oplysningerne.
Læs mere her

Skjult gæld

Den største risiko for skjult gæld findes ved både, der har været firmaejede. Her behøver gælden nemlig ikke være knyttet til en person, og så kan den ikke efterspores i Personbogen. Din bådforhandler har pligt til at sikre dig mod skjult gæld. Denne forpligtelse gælder også for både, som forhandleren sælger i kommission. Det er strafbart at sælge en båd med skjult gæld, og det straffes som svindel.

Køb båd i udlandet

Du kan uden videre købe båd i andre EU-lande, for der skal ikke betales told af købet. Husk af få dokumentation på, at der er betalt moms i EU. Og husk at du ikke har den samme forbrugerbeskyttelse som i Danmark. Det kan være særdeles svært at få rettet fejl og mangler når først, du har taget båden hjem.

Skal du bruge en forsikringsløsning?

Scroll to Top