fbpx

Festlige Blå Oplevelser på Vesterhavnen i Nyborg

”Safaritur” og sjove vandaktiviteter for børn og voksne på Nyborg Fjord er blandt attraktionerne, når Danske Tursejlere officielt åbner projekt Blå Oplevelser.

Det er lagt op til en spændende og sjov dag, når Danske Tursejlere byder til åbningsfest på deres projekt Blå Oplevelser. Projektet skal få flere af os til at opleve kystnaturens herligheder på en ny og aktiv måde. Derfor er der også planlagt mange aktiviteter til åbningsfesten, hvor børn og voksne selv kan være med og få en ”på den blå oplever”.

– Vi har en række både parat til at sejle interesserede ud på Nyborg Fjord for med egne øjne og ører at opleve det spændende dyreliv og den interessante natur, vi omgiver os med. Derudover har vi i vores store telt på Vesterhavnen allieret os med en række lokale klubber, der vil fortælle om deres vandaktiviteter. Desuden giver de en lille opvisning i havnebassinet, så vi alle kan se, hvordan det foregår. Om eftermiddagen er der desuden mulighed for selv at prøve kræfter med aktiviteterne. Klubberne vil sammen med deres erfarne instruktører sørge for, at børn og voksne på en sikker måde kan muntre sig med SUP-bræt, havkajak, sejljolle, robåd og snorkling, fortæller forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen, der også er projektansvarlig i Blå Oplevelser.

Over og under vandet

Danmarks kyster og fjorde er en skatkiste fuld af oplevelser. Her er en masse at se på – og en masse at være med i og en masse at få forstand af. Uanset hvordan du færdes i det fri. Om du snorkler, surfer eller sejler, så inviterer vores kyster simpelthen til Blå Oplevelser. Projekt Blå Oplevelser løber de næste par år og vil i ord og billeder give alle, der færdes i det fri, en lærerig information om naturen og kulturen i de kystnære områder.

Klap en fisk

Dagen igennem vil projektleder og havbiolog Søren Larsen fortælle om, hvad vi kan opleve i naturen, hvis vi har øjnene med os. Og han vil blandt andet fortælle om de fisk, man selv kan klappe i det store rørebassin, der er opstillet på havnen.

Dagen startes med åbningstaler og klipning af ”det blå bånd”, hvilket Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs, står for. Derefter åbnes der for de mange aktiviteter, som løber til sidst på eftermiddagen. Hele programmet kan ses på www.blaaoplevelser.dk og på www.dansketursejlere.dk.

Projekt Blå Oplevelser er støttet med 1,5 mio. kr. af Nordea-fonden samt af Friluftsrådet og Danske Tursejlere, der hver støtter med 0,5 mio. kr.

Yderligere oplysninger om arrangementet og projekt Blå Oplevelser kan fås ved at kontakte forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen på telefon 40 16 30 09.