fbpx

DANSKE TURSEJLERE 25 ÅR

2017 er året, hvor vi fejrer at det er 25 år siden at Danske Tursejlere blev stiftet. Det skete på en kold decembernat, nærmere betegnet Lillejuleaften 1992. Vi har derfor planlagt et år fuld af aktiviteter og spændende tiltag. Herunder kan du læse mere om, hvad der sker hos Danske Tursejlere i 2017, og hvordan du kan være med!

Jubilæumsfest i Nyborg

Efter en meget travl uge med forberedelser, løb vores jubilæumsfest endelig af stablen i weekenden d. 23.-25. juni. Det startede fredag med standerhejsning og tarteletfestival. Faktisk startede det noget før, da flere af vores medlemmer anløb Nyborg Havn i dagene op til fejringen og knoklede løs sammen med DT’s bestyrelse, ægtefæller og ansatte, for at få sikret en alle tiders fest. Det resulterede i at alt var klappet og klart, da vi kom til standerhejsningen. Fredag aften forløb herefter med velkomstdrinks, taler fra blandt andre Nyborgs borgmester og lækker tarteletbuffet. Aftenen afsluttedes med et meget smukt Sankt Hans bål på tømmerflåde i havnebassinet.

Lørdag formiddag kom flere gæster til i båd, bil og campingvogn, og selvom vejret var noget ustadigt, var der masser af aktiviteter at deltage i. Der var åbent hus på Søværnets patruljefartøj ’Nymfen’ og MHV 805 Gemini, samt aktiviteter for sejlerbørnene. Og så var Sejl Sikkert på besøg – de lavede en storstilet redningsaktion i havnebassinet (og fik reddet chefen), ligesom der var fokus på søsikkerhed gennem en række andre indslag i løbet af formiddagen. Efter frokosten fortsatte aktiviteterne med gummibåds-ræs og ballondyst i havnebassinet. Formanden måtte gå planken ud sammen med en modig udfordrer, og efter en mere eller mindre fair spørgsmålsdyst, blev det til en dukkert i det kolde vand. Udfordreren var dog solidarisk og hoppede i baljen sammen med formanden. Lørdag aften forløb herefter med tre retters menu, taler, musik af Niels Vølund og fællessang med Nyborg Marineforenings kor. Som et helt fantastisk punktum på en herlig jubilæumsfest, var der storslået fyrværkeri over havnen, inden gæsterne gik i køjerne.

Søndag var der tyndet noget ud i masserne til standernedtagningen, da mange medlemmer allerede havde vendt stævnen hjemad. Fra Danske Tursejlere skal der lyde en kæmpe tak til vores medlemmer for at gøre vores jubilæum specielt og mindeværdigt, og tak til alle frivillige for det store stykke arbejde med at få en fantastisk fest på benene. Se stemningsbilleder fra begivenheden herunder.

Specialudgaver af Tursejleren 

I februar og maj 2017 udgiver vi specialnumre af vores medlemsblad ‘Tursejleren’. Her kan man læse meget mere om Danske Tursejlere som organisation og vores historie. Der vil ligeledes være info omkring arrangementer i jubilæumsåret.

Besøg akvarier

Danske Tursejlere har lavet en rabataftale med Fjord & Bælt og Fiskeri- og Søfartsmuseet – nogle af Danmarks bedste akvarier. I 2017 kan man derfor med fordel besøge akvarierne på sine sejlertogter og lære meget mere om de danske havdyr, man som sejler kommer tæt på. Læs mere i ‘Tursejleren‘.