fbpx

CE-mærkning

Husk at tjekke om din fritidsbåd er CE-mærket

Alle fritidsbåde mellem 2,5 og 24 meter, bygget i EU (inkl. EFTA landene Island, Norge og Liechtenstein) efter den 16. juni 1998 skal være CE-mærkede.

Alle fritidsbåde importeret fra lande uden for EU (inkl. EFTA landene) efter den 16. juni 1998 skal – uanset byggetidspunkt – være CE- mærkede, når de markedsføres eller tages i brug i EU.

CE-mærkningen er med til at ensarte sikkerheden om bord på fritidsbåde. Vær dog samtidig opmærksom på at CE-mærkningen ikke nødvendigvis siger noget om en båds fremstillingskvalitet.

Det er vigtigt at kontrollere, om CE-mærkningen er til stede på en båd, der er bygget efter juni 1998, for hvis den mangler, kan det blive vanskeligt at sælge båden igen. Desuden kan der opstå problemer med at få udbetalt erstatning fra forsikringsselskabet, hvis der sker skade på en båd, som burde være CE-mærket, men ikke er det og ikke opfylder kravene.

CE-mærkningen er indført for at ensarte og give et minimum af sikkerhed om bord i alle fritidsbåde. Der er opsat et sæt fælles EU-regler som sikrer, at de både, som vi bruger på vandet, opfylder en række sikkerhedskrav. Du skal dog samtidig være opmærksom på, at CE-mærkningen ikke nødvendigvis siger noget om en båds fremstillingskvalitet. Det er vigtigt at kontrollere, om CE-mærkningen er til stede på en båd, som er bygget efter juni 1998, for hvis den mangler, er det ulovligt at benytte endsige videresælge båden igen.