fbpx

Brolukning i Roskilde Fjord udsættes

Tidligere på året annoncerede Vejdirektoratet at Kronprins Frederiks Bro, beliggende i Roskilde Fjord, ville blive lukket fra september til november 2019 grundet renovering af broen. Dette resulterede i et høringssvar fra Danske Tursejlere, der udtrykte bekymring på de berørte sejleres vegne.

Vejdirektoratet har lyttet til sejlerne. Derfor er lukningen af Kronprins Frederiks Bro udsat til ultimo oktober, ligesom der er planlagt en kortere åbningsperiode i november, der giver lokale sejlere mulighed for gennemsejling i forbindelse med vinteropbevaring. Herefter vil der være lukket frem til en gang i januar.

Broen, der er fra 1935, er en klapbro, der skal åbnes for gennemsejling. Derfor risikerer sejlere at blive ’fanget’, hvis passage bliver umuliggjort af en lukning. I første omgang var det planlagt at broen skulle lukke d. 21. september, men da dette tidspunkt må betegnes som værende inden for den aktive sejlersæson, gik Danske Tursejlere ind i en dialog med Vejdirektoratet for at tale sejlernes sag.

At Vejdirektoratet har været så lydhør overfor sejlernes behov og derfor udsat lukningen, vækker stor glæde hos Danske Tursejleres forretningsfører, Leif Nielsen. Han udtaler: ’At Vejdirektoratet nu har valgt at lytte til vores bekymringer omkring brolukningen er yderst positivt. De har fra start været åbne for vores synspunkter og bidraget til en god og saglig kommunikation omkring projektet. En stor tak skal derfor lyde til Vejdirektoratet for at tilgodese sejlernes behov i den videre planlægning.

De endelige lukkedatoer er endnu ikke på plads, men bliver annonceret i god tid således at sejlerne har mulighed for at planlægge sejladser i de åbne perioder.

Kronprins Frederiks Bro vil fremover blive aflastet af den helt nye Kronprinsesse Marys Bro, der forventes at give mere flow i den lokale myldretidstrafik og resultere i markante forkortelser af rejsetiden.