fbpx

Årets Havn 2024 konkurrencen er skudt i gang!

Startskuddet til den årlige konkurrence, hvor sejlere stemmer på deres favorithavn, er lydt. Bag konkurrencen står Danske Tursejlere, i tæt samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.

D. 16. maj åbnes der officielt for afstemningen til Årets Havn 2024. Det betyder, at alle sejlere fra hele landet kan stemme på en havn, de synes har gjort sig ekstra fortjent til den fine titel i årenes løb. Sejlerne opfordres i løbet af sommeren til at besøge nye havne og opdage deres forskellige herligheder.

Alle, der stemmer, er automatisk med i en lodtrækning om 2 Musto jakker med Danske Tursejlere logo og 3 selvoppustelige redningsveste med eget navn.

– Gennem de 16 år, Årets Havn konkurrencen har kørt, har vi lært en masse om de danske sejleres vaner og hvad, de lægger størst vægt på, når en ny havn skal besøges. Og det er især en hyggelig stemning, personlig kontakt med havnens personale og gode faciliteter, der gør at en havn scorer toppoint i afstemningen, siger Sune Abelgren Olsen, sekretariatschef i Danske Tursejlere.

Ligesom i de forgangne år er det en jury, bestående af Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad.dk, der vælger vinderen blandt de havne, som sejlerne har stemt ind som de 5 topscorer.

Et skulderklap til de mindre havne

Juryen har også til opgave at udvælge en havn, der skal modtage Årets Skulderklap, en ny konkurrencekategori, der blev introduceret i 2022. Årets Skulderklap gives til en havn, som måske ikke får tusindvis af besøgende hvert år, og dermed ikke har så stor chance for at være blandet de fem største stemmeslugere, men som alligevel fortjener en anerkendelse. Det kan f.eks. være en speciel stemning, nye initiativer eller andet, der gør at havnen får en stor stjerne hos sejlerne, samt nogle positive kommentarer med på vejen, når der stemmes. Årets Skulderklap udpeges nemlig af juryen på baggrund, at de afgivne kommentarer i afstemningen.

Kan tiltrække flere gæstesejlere
I 2023 var det Lynæs Havn, der løb med titlen som Årets Havn, bl.a. pga. en masse nye tiltag, der samler sejlerne og skaber en aktiv og imødekommende havn. Årets Skulderklap gik til Dageløkke Havn på Langeland, hvor lokale ildsjæle har formået at give det søvnige fiskerleje en makeover af format med bl.a. en festival, spisested og hyggelige aktiviteter.

Det er i år 17. gang at Årets Havn konkurrencen afholdes, og for mange havne er den et godt incitament til at skrue ekstra meget op for den gode service og mangfoldige tiltag til havnens besøgende fra både land- og vandsiden. Titlen som Årets Havn kan ligeledes med fordel bruges i markedsføringssammenhænge, hvor den kan være med til at tiltrække endnu flere besøgende.

Vinderen af Årets Havn modtager et diplom og en kontant præmie på kr. 10.000, og Årets Skulderklap belønnes ligeledes med kr.10.000, som havnene kan bruge til nye tiltag til glæde for sejlerne.

Afstemningen løber indtil 31. oktober. Dernæst udvælger juryen en vinder, som vanen tro præsenteres på FLID’s Havnemesse i november.

Læs mere om Årets Havn konkurrencen her

  Årets Havn gennem årene

   Årets HavnÅrets Skulderklap
  2008Reersø Havn
  2009Dyvig Bådelaug
  2010Bogense Marina
  2011Agersø Havn
  2012Juelsminde Lystbådehavn
  2013Hundested Lystbådehavn
  2014Ballen Lystbådehavn, Samsø
  2015Kerteminde Marina
  2016Nyborg Marina
  2017Omø Havn
  2018Egense Lystbådehavn
  2019Marstal Havn
  2020Dyvig Bro
  2021Marina Minde
  2022Juelsminde LystbådehavnBrejning Lystbådehavn
  2023Lynæs HavnDageløkke Havn