fbpx

Årets havn 2022 er kåret: Juelsminde er livlig og attraktiv

En af de faste havne, man skal besøge hvert år, er Juelsminde Havn & Marina. Den ligger ganske tæt på sejlernes hovedvej, og er det perfekte stop, uanset om ruten går mod Kattegat i Nord og eller Lillebælt og øhavet i Syd. Selve havnen ligger midt i den travle turistby, Juelsminde. Her er der rig mulighed for at proviantere i de mange flotte butikker eller nyde de mange gode spisesteder.

Sådan præsenterer Juelsminde Havn & Marina sig på Havneguide.dk, og det er vist ikke for store ord at tage i munden. I hvert fald ikke hvis man spørger de danske og udenlandske sejlere, der har deltaget i Danske Tursejleres afstemningen om Årets Havn 2022. Den østjyske havn, som besøges af 10.000 gæstebåde fra mange forskellige nationer hver sommer, vandt den eftertragtede titel og præmien på 10.000 kr.

HØJ SCORE

Juelsminde var blandt de fem havne, som fik flest publikumsstemmer, og dermed med i puljen af havne, som juryen skulle f inde vinderen blandt. Ved afgørelsen lagde juryen, der udgøres af Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk, bl.a. vægt på de høje ”karakterer”, som havnens gæster havde givet på en række bedømmelseskriterier, herunder niveauet af hyggestemning, toiletfaciliteter, muligheder for aktiviteter for børn og voksne m.m.

SÆTTER EN ÆRE I GOD SERVICE

Prisen blev uddelt på FLIDs årlige havnemesse i Vingsted Centeret i november, og på scenen var havnefoged Kenneth Kaas og formand for Juelsminde Havn Jonas Nonbo klar til at modtage hæderen.

– Vi vil gerne sige tak til havnens besøgende og ikke mindst til vores personale, som altid sætter en ære i at levere et højt serviceniveau og være synlige på havnen. Pengene skal bruges på en kæmpe takke-fest for havnens brugere, de frivillige, personalet og alle øvrige interesserede, lød det fra Jonas Nonbo.

Hvis du vil læse mere om Juelsminde Havn og området, så læs med her og på Havneguiden her.

Årets Havn 2022

Fakta om Årets havn

Prisen blev indstiftet i 2008. Siden 1. juni 2022 kunne danske og udenlandske sejlere stemme i konkurrencen. I 2022 har 2087 sejlere deltaget og stemt på 253 forskellige havne.

I 2022 blev disse havne stemt ind blandt de fem bedste: Juelsminde Havn & Marina, Sæby Havn, Sønderborg Lystbådehavn, Marstal Havn og Bogense Havn & Marina. Juryen, som består af repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk, udpeger Årets Havn blandt de 5 havne, som har opnået flest stemmer i afstemningen.

Denne artikel er fra Tursejleren 2023 – 1. udgave.